Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Algemene voorwaarden

Boeken en reserveren

Flytopia.nl is een online bemiddelaar van goedkope vliegtickets. De vliegtickets worden verstrekt door luchtvaartmaatschappijen welke bij de IATA zijn aangesloten. Flytopia.nl maakt de beschikbare vluchten inzichtelijk, waarna u zelf een reservering dient te maken. Flytopia.nl verleent het platform om vliegtickets te zoeken naar aanleiding van uw wensen. Deze voorwaarden gelden voor alle diensten van Flytopia.nl.

In onze voorwaarden wordt gesproken over boekingen van en door Flytopia.nl. Dit gebeurt door teksten op onze website en via e-mail. Flytopia.nl treedt slechts op als bemiddelaar tussen u en een luchtvaartmaatschappij of andere dienstverlener. Alle communicatie zal via de dienstverlener verlopen waarmee u een overeenkomst bent aangegaan. Deze voorwaarden moeten dan ook op deze wijze gelezen worden.

Via Flytopia.nl kan een boeking gemaakt worden. Wij zorgen dan dat er een overeenkomst kan ontstaan tussen u en de door u gekozen dienstverlener. Flytopia.nl speelt zelf geen rol bij de uiteindelijke overeenstemming. Flytopia.nl bemiddelt in het maken van reserveringen voor goedkope vliegtickets.

Flytopia.nl is geenszins aansprakelijk voor de correcte totstandkoming van de gereserveerde diensten. De leveringsvoorwaarden van de desbetreffende dienstverlener zijn hierbij van toepassing. Deze leveringsvoorwaarden zijn inzichtelijk bij de partij waarmee u een overeenstemming maakt.

De verantwoordelijkheid voor het juist invullen van uw gegevens om een boeking of reservering te maken ligt bij uzelf. Dan moet u denken aan het correct invullen van uw naam, adres, e-mail, geboortedatum, etc. Ook het op orde hebben van de benodigde reisdocumentatie (o.a. paspoort, visum, inentingen) is uw eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op de website www.ggdreisvaccinaties.nl. Voor visum aanvragen kunt u terecht op www.visuminfo.nl.

Wanneer u boekt via Flytopia.nl krijgt u vrijwel gelijktijdig een bevestiging via de e-mail. In deze e-mail staat alle benodigde reis informatie. Voor alle reizigers van of naar de Verenigde Staten geldt dat alle persoonsgegevens inzichtelijk zijn voor de lokale autoriteiten in verband met zeer strenge veiligheidseisen. Wanneer u een reservering van of naar de V.S. bevestigd, geeft u hiermee automatisch akkoord dat u hier geen bezwaar tegen heeft.

De dienstverleners hanteren de regel dat het totaalbedrag van de reservering binnen 24 uur overgemaakt moet worden. Deze betaaltermijn staat ook in de bevestiging welke u ontvangt via de e-mail. Wanneer de kosten voor het vliegticket, hotel of de huurauto niet op tijd wordt voldaan kan de desbetreffende dienstverlener de reservering annuleren en verwijderen.

Aansprakelijkheid

Flytopia.nl is niet aansprakelijk voor handelingen of nalatigheden van de betrokken dienstverleners, noch voor de correctheid van de door dienstverleners verstrekte informatie.

Flytopia.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele toezeggingen van dienstverleners of derde partijen, waarin wordt afgeweken van de in deze voorwaarden of in de voorwaarden van de verantwoordelijke dienstverlener vermelde condities.

Alle dienstverleners behouden zich het recht om binnen 2 werkdagen te beroepen op de website vermelde prijzen. Dit geldt ook voor de door haar via e-mail afgegeven en bevestigde prijs informatie.

Overeenkomst

De overeenkomst is pas definitief wanneer de klant dit op de website van de dienstverlener heeft bevestigd en de klant via e-mail een bevestiging heeft gekregen. Als de klant niet binnen een half uur na de bevestiging van de reservering een e-mail heeft gekregen dient er contact opgenomen met de klantenservice van de dienstverlener. Vliegreis reserveringen zijn pas definitief als de vliegtickets zijn bevestigd en betaald. De dienstverleners behouden zich het recht om binnen twee werkdagen na ontvangst van de betaling de door haar aangeboden en verkochte tarieven te herzien.

Afkoelperiode

Flytopia.nl wil u erop attenderen dat reserveringen die u via het internet maakt onherroepelijk zijn. De zogenoemde “afkoelperiode” welke in de wet “kopen op afstand” is opgenomen, is niet van toepassing op reisartikelen zoals vliegtickets en reisverzekeringen welke u via Flytopia.nl boekt.

Informatie

Elke reiziger dient zelfstandig bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij eventuele benodigde extra informatie aan te vragen. Hier wordt onder verstaan om vlak voor vertrek te controleren of de vertrek informatie op de vliegtickets nog klopt, of de vluchtnummers actueel zijn. Het moment van boeken is slechts een momentopname. Luchtvaartmaatschappijen behouden altijd het recht om wijzigingen door te voeren welke invloed hebben op bijvoorbeeld vluchttijden. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat uw vliegticket aangepast moet worden door de luchtvaartmaatschappij. Via de website van de luchtvaartmaatschappij waarbij u uw vliegticket heeft geboekt staat actuele informatie over eventuele wijzigingen. Ook op de website van Schiphol staat veel informatie www.schiphol.nl.

Zelfs enkele minuten voor aanvang van uw vlucht kunnen vluchtnummers nog wijzigen. Controleer daarom vlak voor de vlucht nog de vluchtinformatie op de borden op het vliegveld.

De dienstverlener waar u geboekt heeft zal wanneer dat mogelijk is direct contact met u opnemen om u te informeren over eventuele wijzigingen in het vliegschema. Dit zal geschieden middels het e-mail adres of het sms 06-nummer welke u heeft opgegeven bij de reservering van de vliegtickets. Flytopia.nl is niet verantwoordelijk voor het wel of niet tijdig verstrekken van deze informatie.

 Annuleren en wijzigen

Het wijzigen of annuleren van een geboekt vliegticket kan online via een wijzigingsformulier op de website van de dienstverlener. Wanneer de wijziging plaats moet vinden binnen 7 werkdagen voordat de vlucht vertrekt kunt u contact opnemen met de klantenservice van de dienstverlener. Een link naar het wijzigingsformulier vindt u overigens ook in de reisbevestiging welke u via de e-mail heeft ontvangen. Wanneer het wijzigingsformulier is ingevuld en verstuurd zal de wijziging in gang worden gezet. Dit zal geschieden middels enkele e-mails welke u goed door moet lezen. Het wijzigen van een vliegticket kan in veel gevallen alleen door de hoofdboeker. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Het bedrag wat overblijft wordt op uw rekening gerestitueerd.

Het annuleren of wijzigen van een vliegticket gaat altijd gepaard met kosten. Het totaalbedrag bestaat uit kosten welke de luchtvaartmaatschappij heeft moeten maken vermeerderd met de administratiekosten van de dienstverlener. Uiteraard is het via de klantenservice van de dienstverlener altijd mogelijk om te informeren naar de exacte kosten van een wijziging of annulering van uw vliegticket. Er zijn ook vliegtickets waarvan de annuleringskosten het volledige bedrag van het vliegticket zijn. Dit betekent dat annuleren niet mogelijk is.

Wanneer er bij de annulering van een vliegticket een bedrag overblijft, zal dit op uw bankrekening worden gestort. Dit kan 2 tot 7 weken in beslag nemen. Flytopia.nl kan dit niet bespoedigen. Dit is afhankelijk van de handelingssnelheid van de luchtvaartmaatschappij en dienstverlener. Een restitutie aanvraag is mogelijk binnen 1 jaar na de oorspronkelijke vertrekdatum op uw ticket. Hierna vervalt dit recht. Wijzigingen in het vluchtschema geeft geen recht op restitutie. Flytopia.nl kan hierin niet bemiddelen. Het afsluiten van een reisverzekering kan hier uitkomst in bieden.

Naamswijzigingen

Wanneer u de bevestiging van het geboekte vliegticket per e-mail ontvangt en er staat een verkeerde naam op dan dient u te reageren via de informatie zoals vermeld in de ontvangen e-mail. U kunt de benodigde aanpassingen doorgeven en de dienstverlener zal vervolgens contact met u opnemen over de te volgen stappen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Het is erg belangrijk dat het vliegticket is voorzien van de juiste gegevens. Een luchtvaartmaatschappij kan u weigeren wanneer de informatie niet overeenkomt met uw paspoort. Ook kan een luchtvaartmaatschappij eisen dat er een nieuw vliegticket wordt geboekt onder vermelding van de juiste naam. De oude reservering zal dan geannuleerd worden. Het nadeel hiervan kan zijn dat de vliegtickets duurder zijn geworden. Dit prijsverschil is dan voor uw eigen rekening.

Het boeken van goedkope vliegtickets via Flytopia.nl is een automatisch proces. Het verwerken van de e-mails en boekingen verlopen niet opeenvolgend. Ontvangen e-mails met de juiste informatie kunnen later worden verwerkt dan de ontvangen reserveringen. Flytopia.nl is niet verantwoordelijk voor de verwerking van e-mails met de juiste gegevens, terwijl de boekingsbevestiging met de verkeerde gegevens reeds naar uw e-mail adres is verstuurd. Controleert u altijd de ingevoerde gegevens aan de hand van uw paspoort op de website alvorens u de aankoop van de vliegticket(s) of andere diensten bevestigd.

Contact opnemen met Flytopia.nl? Stuur ons uw gegevens toe via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.