Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Kaapstad

Er komen jaarlijks duizenden bezoekers in Kaapstad, het is dan ook de meest bekende en meest toeristische stad in Zuid-Afrika. Dit is niet zonder reden, want er is genoeg te doen. Door de wisselwerking van reizigers die naar Kaapstad gaan, komt er ook steeds meer bij.

Vandaar dat het een perfecte bestemming is om eventueel een reis door Zuid Afrika te starten. Of om gewoon een paar weekjes er tussen uit te gaan. Want deze plaats is van alle gemakken voorzien. Luxueuze reizen zijn mogelijk in prachtige hotels en toprestaurants. Ben je meer het avontuurlijke type, ga dan voor de vele activiteiten.

Ook voor budget trips is Kaapstad aantrekkelijk. Het prijsniveau ligt namelijk lager dan in Nederland, en het is dus mogelijk om zelfs met een beperkt budget een leuke, comfortabele tijd te hebben in deze Zuid Afrikaanse hoofdstad – één van de drie hoofdsteden welteverstaan. Zuid-Afrika heeft namelijk maar liefst drie hoofdsteden: Kaapstad, Pretoria en Bloemfontijn!

Avontuurlijke en informatieve tours in Kaapstad

Wat deze bestemming onderscheid van veel andere bestemmingen, zijn de bezienswaardigheden. Er is niet alleen kunst en cultuur wat je kan bezichtigen, maar je kan veel dingen ook zelf ervaren! Ben je een echte waaghals? Ga dan eens kooiduiken waar de haaien gevaarlijk dichtbij je kunnen komen. Het is uiteraard een veilige omgeving in een kooi, maar de spanning om oog in oog te staan met de koning van de zee is onbeschrijflijk voor velen.

Een iets rustigere activiteit is een wijntoer, die in en rond de stad op vele wijnboerderijen plaatsvinden. Ga van wijnboer naar wijnboer, verdiep je in de smakelijke wijnen die de streek te bieden heeft, en proef natuurlijk alles zelf! Een tour zoals deze staat garant voor gezelligheid, ontspanning en het is natuurlijk ook een beetje leerzaam.

Verdiep je ook eens in de hachelijke situaties waar de arme inwoners in verkeren met een Township Tour. Je wordt rondgeleid door een gids door de armere districten van Kaapstad. Dit zal je zeker onder de indruk brengen, en het is goed om je bewust te worden van de grote verschillen tussen arm en rijk die deze stad nog steeds in verdeling brengen – een probleem wat na de afschaffing van de Apartheid het huidige grootste issue is.

Natuurlijk mag de Tafelberg niet ontbreken. Dit is een beroemde berg, die zo heet omdat de bovenkant van de berg plat is. Dit is één van de meest populaire attracties van Kaapstad en misschien wel van heel Zuid-Afrika. Beklim de berg door middel van de vele prachtige paden, of neem een kabelbaan om een uitzicht te krijgen waar je u tegen zegt. Maar ook de paden geven een mooi zicht op de stad, en de bergbrug oversteken, vooral in de lente, laat de natuur op haar schoonst zien. Een serene, ontspannende activiteit die je gedaan moet hebben wanneer je een vliegticket naar Kaapstad hebt geboekt.

Het beste reis seizoen

De beste reistijd voor Kaapstad is wanneer het bij ons koud is. Het ligt namelijk in het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn omgedraaid. In oktober begint de zomer in Kaapstad, waar temperaturen van begin tot midden 20 geen uitzondering zijn. Deze periode duurt tot en met april. Het is dan ook aan te raden om, wanneer je de winter wil ontvluchten, hier in deze maanden naartoe te reizen. Wanneer de zon hoogtij viert is Kaapstad ook op z’n mooist. Het wordt echter nooit echt koud in deze stad, want in de Zuid Afrikaanse winter die tussen mei en september plaatsvindt, is het gemiddeld nog rond de 18 graden. Het is toch niet helemaal aan te raden om in deze maanden je reis te plannen, omdat in de winters de kans op een grijze lucht en regenval groot zijn.

Ga voor een goedkope vlucht naar Kaapstad als je geïnteresseerd bent in deze mooie grote stad met alle voorzieningen die wij gewend zijn, maar waar aan de andere kant ook een andere cultuur heerst. Vertoef in mooie hotels of zoek de bevolking meer op en overnacht in guesthouses, wat echt is aan te raden. Proef het verschillende eten en geniet ervan, maar maak jezelf ook bewust van de minder leuke kanten: Kaapstad is een leuke en leerzame verrijking voor iedereen om te ervaren.