Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Sydney

Sydney is de grootste en oudste stad van Australië. Deze stad ligt in het zuid-oosten van het land, aan de Tasman-zee. Het is een sfeervolle, eigentijdse en trendy metropool met veel mooie restaurants en bezienswaardigheden.

Naast de heerlijke stad zijn er, als één van de weinige grote steden, prachtige stranden zoals het beroemde Bondi Beach binnen handbereik. Ga zeker eens voor een lekker dagje strand, om daarna te genieten van de keuken die bestaat uit vele culturen. Dit komt om dat Sydney een ware ‘melting-pot’ is van culturen: De cultuur wordt in goed evenwicht gehouden door de vele Aziatische en Europese invloeden. Zo ontstaat er een mengelmoes en veel diversiteit in restaurants en andere uitgaansgelegenheden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Een must-see (en must-visit) is het wereldberoemde Sydney Opera House. Dit gebouw heeft iedereen in de wereld wel eens gezien, of het nu in het nieuws, bladen of andere media is. Het valt op door de aparte architectuur, en in het echt is het nog indrukwekkender dan op foto’s. Het ligt bij een andere bezienswaardigheid: De imposante Sydney Harbour Bridge. Deze brug doet aan als één van de vele bruggen die we hier in Nederland hebben – het verschil is dat deze vele malen groter is!

Het is natuurlijk al mooi om deze brug te bewonderen, maar er is een leuke attractie waar deze brug een hoofdrol in speelt: Als je in goede lichamelijke conditie bent, kunt je een bruggenklim houden! Dit duurt ruim drie uur maar het is het dubbel en dwars waard – het uitzicht wanneer je eenmaal op het hoogste punt van de brug staat is natuurlijk onvergetelijk.

Wil je relaxen, vergeet dan niet tijdens het grootstedelijke geweld dat er een lekker relaxt strand ligt: Bondi Beach. Dit strand staat bekend om de sfeer, het mooie weer, de heerlijke zee die bekend staat om haar stevige golfslag, en de vele activiteiten. Je kan bijvoorbeeld een surfles volgen, of lekker beach volleyballen. Door de uitstekende ligging is er rechtstreeks vanuit het strand de mogelijkheid om nog even de bloemetjes buiten te zetten in de vele horeca gelegenheden op loopafstand.

Exclusieve dieren bekijken kan ook nog in Sydney. De grootste dierentuin van deze wereldstad is zeker een tripje per veerpont vanuit Sydney waard. Want zo bereik je vanuit de stad dit stukje natuur. Gebruik ook eens de kabelbaan als je er bent, voor een adembenemend uitzicht op de prachtige skyline van Sydney.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten. Denk maar eens aan het havengebied Darling Harbour, of geniet van Chinese architectuur in deze stad in Chinatown, en nog veel meer. Het is eigenlijk teveel om hier op te noemen, omdat het zo’n mooi plekje is waar zoveel is te doen. Ervaar het zelf!

De keuken van Sydney

Zoals we aangaven is de keuken van Sydney zeer divers. Het is echt een multicultureel genot om te tafelen in deze stad! Naast het uit eten gaan is het aan te raden om ook eens de hobby van veel inwoners te beoefenen: Barbecuen! Hier zijn veel lokale inwoners dol op. Naast deze echt Australische manier van eten zijn er nog een aantal dingen die je niet kan vergeten wanneer het gaat om origineel Sydney-voedsel:

  • Vegetime is een pasta bestaande uit gist wat heerlijk op een broodje bij de ‘barbie’ past.
  • Bushtucker, dit is de keuken van de originele inwoners van Australië, de Aboriginals. Met sterke en aparte smaken zal het voor iedereen een unieke ervaring zijn.
  • Meat Pie, vertaald als vleestaart. Zeker eens het proberen waard.

Ook is er veel vis, want Sydney is natuurlijk van oorsprong al een havenstad. Dit is ook zeker aan te raden, er zijn veel visrestaurants en visgerechten verkrijgbaar.

Beste reistijd

Wanneer het hier in Europa winter is, is het in Sydney juist zomer. Vandaar dat het in de wintermaanden het beste toeven is in Sydney. Met temperaturen van rond de 24 graden, zo van december tot en met maart, is Sydney ook een perfecte plek als je de winters in Nederland zat bent. Maar de winters in Sydney zijn verre van koud. De koudste maanden zijn juni en juli, maar zelfs dan komt het kwik vaak niet lager dan zo’n 16 graden. Maar omdat dit niet echt een temperatuur is om een frisse duik in de zee te nemen kun je beter de wintermaanden aanhouden. Zo kun je van alle aspecten, inclusief de strand activiteiten, profiteren die Sydney te bieden heeft.

Voor een ticket naar Sydney kunt u op Flytopia terecht voor de laagste prijs. De stad is een kleine wereld op zich, met ware multiculturele invloeden en teveel activiteiten om op te noemen. Museum fanaten zullen zich hun ogen uitkijken, en aan de andere kant worden shoppers op hun wenken bediend. De perfecte mix van cultuur, entertainment en ontspanning vind je in Sydney.