Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Bali

Als het vliegtuig boven Bali vliegt kunnen je de immense rijstvelden niet ontgaan. Dit is voor de meeste reizigers de eerste kennismaking met Bali vanuit de lucht en laat direct een onuitwisbare indruk achter. Dit is nog maar het topje van de ijsberg van wat je nog meer aan natuurschoon op Bali zult ontdekken. Bereid je voor op lekker eten,  prachtige monumenten, lange zandstranden en mooie Balinese tempels.

Wanneer je na een lange reis je intrek hebt genomen in je hotel is er niets ontspannender om richting de kust te gaan en te genieten van de rijke onderwaterwereld van Bali. Neem je duikbril mee en geniet van het koraalrif, de vissen en de planten onder de zeespiegel. Het water heeft een aangename temperatuur en is kraakhelder, zodat je ver weg kunt kijken onder water. Om de honger te stillen moet je absoluut aanschuiven in een van de Balinese restaurants om jezelf te verwennen met de fantastische Indonesische keuken.

Bezienswaardigheden

Bali is een eiland die je niet snel zult vergeten. Bali is niet alleen zon, zee en strand. De cultuur en geschiedenis van dit eiland is erg indrukwekkend. Overal op het eiland vind je dan ook verwijzingen naar de cultuur op Bali. Zo zijn er vele tempels te vinden, zoals de Pura Besakih, Pura Meduwe Karang en de Pura Ulun Danu Batur. De laatstgenoemde is een absolute aanrader, omdat deze tempel is gevestigd op een eilandje midden in het Bratanmeer.

Ook voor de verstokte natuurliefhebbers is er op Bali meer dan genoeg te zien. Bali is een vulkanisch eiland en dit is goed terug te zien aan de bijzondere flora en fauna. Zo zijn er uitstrekte bossen met prachtige rivieren en diepe kloven. De stranden van Bali zijn heel bijzonder, omdat ze verschillen van kleur. Aan de noordkust van het eiland vind je hele donkere zandstranden, terwijl je in het zuiden witte zandstanden hebt. Uitstekende plekken om te duiken of te snorkelen zijn Tulamben en Menjangan. In Lovina kun dolfijnen bekijken.

Goed eten en drinken is voor de Balinees essentieel. Op Bali zijn dan ook vele restaurants, café’s en eettentjes te vinden waar je uitstekend Balinees kunt eten. De markt Pasar Malam is een goed startpunt om kennis te maken met de traditionele keuken. Het eten is enigszins te vergelijken met de Indische keuken, maar ze hebben er een volledig eigen draai aan gegeven. Tijdens het eten geniet je van muziek en dans op dit eiland. Dit is een erg belangrijke traditie welke in verband staat met het geloof van de Balinese bevolking.

Beste reistijd

De gemiddelde temperatuur op Bali is 30 graden in de zomer. In de winterperiode is het tegen de 35 graden. Het is op Bali altijd lekker warm, er is dus geen goede of slechte reisperiode aan te wijzen. Het tijdsverschil is 6 uurtjes ten opzichte van Nederland. Op Bali spreken de bewoners een eigen taal, het Balinees. Op de toeristische plekken kun je je overigens prima redden in het Engels. Op Bali wonen ongeveer 3 miljoen inwoners en de hoofdstad is Denpasar.

Bali is een prachtig eiland in Indonesië. De overweldigende natuur en cultuur zullen voor altijd een speciale plek in je hart veroveren. Een positieve bijkomstigheid is dat het een relatief goedkoop eiland is. Dit betekent dat je heel voordelig lekker kunt eten en verblijven in een luxe hotel.