Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Bangkok

Wanneer je met het vliegtuig aankomt in Bangkok word je direct opgeslokt door deze bruisende stad in Thailand. Wanneer je een vliegticket hebt geboekt naar Thailand is Bangkok veelal niet een stad waar je al te lang verblijft. Het is daarom verstandig om goed voorbereid deze stad te bezoeken, zodat je geen tijd verliest om de leukste bezienswaardigheden te bekijken.

In Bangkok aangekomen moet je uiteraard eerst een kijkje gaan nemen bij het paleis van de koning. Dit Koninklijk Paleis (Grand Palace) staat centraal in Bangkok en hier is de rest van de stad omheen gebouwd. In het paleis staat het meest betekenisvolle Boeddha beeld (Wat Phra Kaew) van heel Thailand. De Boeddha vind je in zijn eigen Smaragden Tempel. Naast dit indrukwekkende paleis staat het “Wat Pho” klooster. Dit is het oudste klooster van Thailand. Nog meer bekende tempels zijn “Wat Arun” “Wat Saket” “Wat Traimit” en “Wat Pathum Wanaram.” Via diverse organisaties kun je eenvoudig een tempel tour boeken.

Bezienswaardigheden

Een absolute aanrader is om in Bangkok met een bootje door de grachten te varen. Middels deze wijze van transport kom je terecht bij complete drijvende markten. Zo’n markt bestaat uit een hele verzameling van bootjes welke souvenirs en voedsel verkopen. Deze tocht zorgt voor heel wat leuke foto momenten. Als je op deze markt nog niet verzadigd bent kun je doorgaan naar de Chatuchak markt. Een grotere markt in Bangkok is er niet en ligt dichtbij het Chatuchak park.

Uiteraard is er in Bangkok ook aan de shoppers gedacht. Central World is het grootste winkelcentrum van Bangkok en bestaat uit 8 verdiepingen inclusief een bioscoop. Na het shoppen kun je uitrazen in pretpark Dream World. Dit pretpark is enigszins gebaseerd op Disneyland en erg leuk voor jong en oud. Een rollercoaster en een sprookjespark behoren tot de vele attracties.

Een hapje eten doe je ’s avonds in Chinatown. Dit drukbezochte gebied is een verzameling van winkels, markten, eettentjes en restaurants. Een unieke ervaring om doorheen te slenteren. Wanneer het donker wordt is het hier ook fantastisch uitgaan. Bangkok staat bekend om zijn nachtleven. Dit is duidelijk zichtbaar aan de hand van de enorme verscheidenheid aan barretjes, clubs en discotheken. Letterlijk elke wijk in Bangkok heeft zijn eigen uitgaansgebied.

Beste reistijd

In Bangkok kan het erg warm en vochtig zijn. Zo is het in de zomerperiode gemiddeld 33 graden en in de winter ongeveer 25 graden. Het is raadzaam om goed rekening te houden met de maanden waarop je van plan bent te vertrekken. Zeker als je veel wilt gaan bezichtigen kun je beter in de winter periode naar Bangkok afreizen. Van november tot april is het droog in Bangkok en is er veelal sprake van smog vorming in de stad. Het is in Bangkok in onze wintertijd 6 uur later en in de zomertijd 5 uur later.

Bangkok is een geweldige stad om je reis door Thailand mee te starten. Onderschat niet de vele bezienswaardigheden in deze bruisende stad. Zorg daarom ook dat je ruim de tijd neemt om Bangkok te gaan verkennen. Probeer hier twee dagen voor uit te trekken, want die heb je wel nodig.