Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Dubai

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Dubai en hier wonen zo’n 1 miljoen mensen. Deze woestijnstad is de laatste jaren een uitstekende vakantiebestemming geworden. Met name door de enorme toename van luxe hotels dichtbij het warme zandstrand. Tevens is het in Dubai altijd mooi weer en zijn er tal van interessante bezienswaardigheden om je vakantie helemaal compleet te maken.

In Dubai vind je een grote diversiteit aan mensen. Hier leven namelijk de westerse en arabische culturen vreedzaam naast elkaar. Dit vind je terug in de vele restaurants met een grote variëteit aan gerechten. Ook vind je een dierentuin en waterpark in de stad, zodat Dubai ook een fantastische bestemming is voor het hele gezin.

Bezienswaardigheden

Enkele must do’s in Dubai is natuurlijk een bezoek brengen aan de Jumeirah Moskee en het nationaal Dubai museum Al Fahidi. De rijken der aarde hebben massaal een woning gekocht op de kunstmatig aangelegde palmeilanden. Neem hier eens een kijkje en laat je verbazen door de enorme rijkdommen. Wanneer je behoefte hebt aan rust moet je zeer zeker een stuk gaan lopen in het Dubai Creekside Park. Eenmaal in dit park hoor je niets meer van de drukke stad, omdat deze gesitueerd is in een kleine baai.

In Dubai staat het enige 7-sterren hotel van de wereld. Dit Burb al Arab hotel is een attractie op zich. Het is het hoogste hotel van Dubai en bevindt zich op een eiland. Neem hier absoluut eens een kijkje.

De winkelcentra zijn in Dubai onvoorstelbaar ruim opgezet en voor de shoppers onder ons is Dubai een waar paradijs. Het grootste winkelcentrum is Ibn Battuta. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier verkrijgbaar, met als groot voordeel dat je hier belastingvrij kunt winkelen. Houd dus wat ruimte in koffer vrij, want die heb je nodig als je Dubai gaat bezoeken. Leuke souvenirs voor het thuisfront vind je op de kleinere marktpleinen. Zo’n markt heet een Souk en hier vind je traditioneel Arabisch eten en kleding. Dubai heeft zelfs nog een oud gedeelte waar je even kunt ontkomen aan de enorme hotels en winkelcentra. In de wijk Bastakiya kun je het Dubai van voor de modernisering ervaren.

Beste reistijd

De zomers van Dubai zijn snikheet. Temperaturen van boven de 40 graden zijn eerder regel dan uitzondering. In de wintertijd is het gemiddeld 25 graden in Dubai. Het grote voordeel van Dubai is dat je in een compleet andere wereld zit, maar dat het tijdsverschil met Europa maar een paar uurtjes is. Dit voorkomt een vervelende jetlag, zodat je direct optimaal van je tijd in Dubai kunt genieten. Het is in Dubai 2 uur later in de zomertijd en 3 uurtjes later in wintertijd.

Een stedentrip naar Dubai is een uitstapje naar een compleet andere wereld. Geen stad in de wereld heeft de laatste jaren zo’n enorme groei meegemaakt. Wie houdt van het luxe leven, lekker eten en warm weer voelt zich in Dubai als een vis in het water. Neem zonnebrand en een extra koffer mee. Je komt namelijk lekker bruin en met veel nieuwe kleding terug uit Dubai.