Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Londen

Boek een vliegticket, stap in het vliegtuig en binnen een paar uurtjes ben je in Londen. Londen is een wereldstad die je een keer gezien moet hebben. Londen ligt aan de rivier de Theems en is de grootste stad van Europa met bijna 8 miljoen inwoners. Londen is daarom met recht een metropool te noemen waarvan van alles te beleven valt. Naast vele bezienswaardigheden ademt het energie uit.

Bezienswaardigheden zoals de Big Ben en oude Engelse wijken zoals Notting Hill en Chelsea maken van Londen een ideale bestemming om meerdere dagen te vertoeven. Londen is de hoofdstad van Engeland en is het economische en politieke centrum van Engeland. De luchthaven Heathrow speelt hier een belangrijke rol  bij. Londen mag zich meten met wereldsteden als Tokio, New York en Parijs.

Bezienswaardigheden

In Londen is vreselijk veel te zien en te doen. Voor de reizigers welke op zoek naar een stukje cultuur is het British Museum een must see. Uiteraard is een bezoek aan Buckingham Palace een verplichting als je nog nooit in Londen bent geweest. Met name het wisselen van de wacht is een memorabel foto moment. Het paleis wordt overigens niet meer bewoont door leden van het koninklijk huis. Het park eromheen is ook absoluut de moeite waard. In Londen bevinden zich zo’n 90 parken. Het Battersea Park en Greenwich Park met zijn vele voorstellingen zijn zeer de moeite waard.  Het National Maritime Museum is hier op loopafstand van vandaan en kun je ook nog even meepakken.

De duurdere wijken in Londen zijn een attractie op zich. Neem eens een kijkje in de wijken Notting Hill en Picadilly. In Londen City vind je een leuke mix van moderne gebouwen en ouderwetse straatjes met marktpleintjes. De Big Ben is het icoon van Londen. Bovenin deze hoge toren zit een klok welke stamt uit 1859. De Big Ben is niet te missen en bevind zich in het Palace of Westminster.

Een bezichtiging welke niet mag ontbreken op je stedentrip naar Londen is de Tower of London. Oorspronkelijk is deze toren ontstaan om Londen te beschermen tegen de vijand in tijden van oorlog. Er zit een museum bij waarin enkele pronkstukken van de Koninklijke familie te zien zijn. Naast de Tower of London vind je de Tower Bridge. De Tower Bridge is nog in gebruik en honderden keren per jaar geopend om doorgang te bieden aan grote schepen welke er niet onder door kunnen varen.

In het centrum van Londen zijn veel kathedraals terug te vinden. Een van de mooiste kathedraals is de St Paul’s Cathedral welke ligt op Ludgate Hill. In deze kathedraal liggen vele bekende Britten begraven, waaronder  admiraal Nelson en Winston Churchill. Een bezoek aan deze kathedraal is absoluut de moeite waard. Al is het alleen om het fraaie uitzicht over Londen wanneer naar de kathedraal toe loopt.

In Londen bevind zich ook de National Gallery. Voor de liefhebbers van schilderkunst een absolute aanrader. In het museum hangen prachtige werken van onder andere Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh uit de periode van voor 1900. De toegang van dit museum is gratis.

Een leuke attractie is de London Eye. Dit is het grootste reuzenrad ter wereld en je hebt een fantastisch uitzicht op Londen. Voor de winkelfanaat is Londen het walhalla. In het warenhuis Harrod’s hebben ze alles op het gebied van mode en andere luxe artikelen.

Beste reistijd

Londen is qua weertype te vergelijken met Nederland. Dit betekent dat het ’s winters veelal nat en guur is en in de zomer niet al te warm. Dit is echter geen reden om Londen niet te bezoeken. De meeste attracties zijn hierop aangepast dat het veelal regent dus daar heb je geen last van. Londen is slecht een paar uurtjes vliegen en het hele jaar door een ervaring op zich. In de winterperiode zijn de straten en bezienswaardigheden prachtig verlicht.

Een vakantie naar Londen is altijd te kort. Er is zoveel te doen dat je je vooraf moet bedenken wat je wilt doen en zien in deze wereldstad. Londen is vanuit Nederland op diverse manieren te bereiken. Het snelst en gemakkelijkst is om te vliegen. Dit is tegenwoordig niet duur en gemakkelijk via Flytopia te boeken.