Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Barcelona

Geniet van de Catalaanse stad, snuif haar eigen cultuur op of ontdek juist de vele internationale invloeden in deze topstad. Eén van de meest populaire wereldsteden moet je een keer hebben bezocht!

Met een paar uurtjes vliegen zit je in het bruisende Barcelona. Het Spaanse Barcelona staat bol van de mogelijkheden en bezienswaardigheden. Je kunt hier lekker shoppen, fantastisch eten en je ogen uitkijken in een van de imposante musea. Heel Barcelona is overigens een groot museum met haar geweldige creaties, welke stuk voor stuk op de UNESCO erfgoedlijst voorkomen en zeer zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maar Spanje, en dan met name Barcelona, staan uiteraard hoofdzakelijk bekend om de fantastische keuken en de prachtige winkels. Je hoeft niet eens wat te kopen. De uitdagende etalages zijn al zo mooi dat je er uren naar kunt kijken. Met een overweldigend aanbod van terrassen en restaurant wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Een vliegticket boeken naar Barcelona is een ticket naar de meest populaire plek van Spanje, perfect voor een leuke stedentrip.

Wat veel mensen niet weten is dat Barcelona in het donker ook heel mooi is. Neem bijvoorbeeld eens de moeite om in het donker La Sagrade Familia te bekijken. Deze basiliek naar een ontwerp van Antoni Gaudi is prachtig verlicht bij nacht.

Ontdek Barcelona

Wanneer u bent geland in Barcelona heeft u veel mogelijkheden. Goed eten is de eerste levensbehoefte in deze immense stad. Dat komt goed uit want een eerste aanrader is om het bekende Las Ramblas te bezoeken. Dit is eigenlijk het centrale punt in Barcelona wat grof gezegd een groot marktplein is met allemaal gezellige restaurantjes in de kleine zijstraten. Barcelona is de stad van Gaudi. Tijdens je stedentrip mag dus de Sagrada Familia niet ontbreken op je to-do lijstje. Neem ook een kijkje in het Park Guell. Naast Gaudi vind je in Barcelona ook het Picasso Museum. Door alle indrukken is het raadzaam om tijdens de reis ook een rustdag in te lassen op het strand van Barcelona of in een van de botanische tuinen.

Eten, drinken en entertainment

Een goedkope vliegticket naar Barcelona brengt je bij de beste restaurants van Europa. Vele restaurants met een Michelinster zijn hier gevestigd. Een sappige biefstuk of verse zalmmoot is hier van uitstekende kwaliteit. Er is veel keuze uit de diverse gerechten en met name de Spaanse tapas zijn verrukkelijk. De luxueuze restaurants vind je in het Eixample gebied en voor het lokale voedsel en de tapas moet je in het BarriGotic gebied zijn. De studenten en mensen met een wat kleinere beurs die toch het echte Spaanse eten willen proeven, moeten absoluut het La Barcelonetta gebied bezoeken. Wanneer het buikje rond is dan is Barcelona de uigelezen plek om te genieten van het nachtleven. ’s Nachts kun je terecht voor goede Jazz muziek op het Placa Real. In het Gran Teatre de Liceu kan genoten worden van een prachtige Spaanse opera.

Bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden moet je echt gezien hebben als je naar Barcelona vliegt.

  • Op Las Ramblas kun je lekker shoppen. Hier vind je vele marktkramen met leuke souvenirs, maar ook de dure winkelketens zijn hier gevestigd. Las Ramblas ligt centraal in Barcelona en bestaat uit het gebeid tussen Plaça de Catalunya tot Port Vell.
  • Uiteraard moet een bezoekje aan het Camp Nou stadion op de agenda staan. De thuishaven van de voetbalclub Barcelona is enorm groot. Het is raadzaam dat wanneer je een wedstrijd wilt bezoeken, je de kaartjes al vanuit Nederland besteld.
  • De nog steeds niet afgebouwde balisiek La Sagrada Familia is een absolute must, zelfs als je een cultuurbarbaar bent zul je versteld staan van deze kathedraal van Gaudi. Dit bouwwerk staat al sedert 1925 in de steigers en is nog steeds niet klaar. De vraag is of dat ooit zal gebeuren.
  • Barcelona heeft meerdere parken, maar Park Guell is wel het meest bewonderings waardig. De hand van Gaudi is in dit park duidelijk te herkennen in de aparte trappen, zittingen en zuilen. Tevens is in dit park het Gaudi museum gevestigd.
  • Voor een prachtig stukje natuurschoon moet je echt naar de botanische tuinen op de heuvel Montjuic. Het zal je verbazen hoe rustig het hier is, terwijl de bruisende stad op loop afstand is. In de zomer vinden veel bewoners en vakantiegangers hier verkoeling

Met een vliegreis naar Barcelona kom je niet bedrogen uit. In deze stad vind je de perfecte mix van lekker eten, cultuur, strand en winkels. Boek direct je goedkope vliegticket, hotel en/of huurauto en ervaar zelf de magie van Barcelona.