Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Curacao

Dit mooie Caraïbische eiland met een lange Nederlandse geschiedenis is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Drink een drankje in het ouderwets Hollands vormgegeven Willemstad en geniet van de blauwe lucht en het heldere water aan de vele stranden die het eiland geniet.

Het is op zijn minst apart te noemen, als je ons koude kikkerlandje verlaat en naar een eiland gaat met tropisch klimaat en mooie stranden wat ver hier vandaan ligt – om vervolgens in de hoofdstad precies dezelfde karakteristieke gevels te zien als hier! Maar dan wel veel kleurrijker. Dit is het resultaat van de invloed die Nederlandse kolonisten hadden op Curacao. Het is heel uniek om te zien, en deze huizen en gevels die midden in het centrum van Willemstad staan zijn dan ook het gezicht geworden van deze hoofdstad. Rijen van dit soort bouwwerken staan langs de Handelskade, waar je met een drijvende pontjesbrug naar de overkant van de kade kan.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het stadscentrum van Willemstad, wat we al eerder hebben aangegeven, is een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn er nog veel meer prachtige plekken en leuke activiteiten te doen op Curacao. Want ga eens iets ten noorden van Willemstad, en je vindt daar Hato Caves, oftewel de Grotten van Hato. Deze ondergrondse kalksteen grotten zijn ontstaan toen het eiland verrees uit zee, en het is erg mooi om er doorheen te lopen.

Nog meer natuurlijk schoon kun je in de nationale parken van het land zien. In bijvoorbeeld Christoffel Park is er zeer veel lokale flora en fauna te bewonderen. Het leuke is dat je zelf met de auto door het park kan cruisen. Dit geeft je veel vrijheid om te gaan en staan wanneer je wil. Aan de andere kant is er bij een tour met een parkranger meer natuur en dieren te spotten, omdat zij weten waar ze moeten zijn.

Wil je nog iets actiever in de weer? Ga dan eens met dolfijnen zwemmen! Deze bijzondere en intelligente zoogdieren hebben iets met mensen, en andersom. Het is een mooie ervaring om in het echt dolfijnen te aanschouwen en zelfs aan te raken. Nog dieper in het water gaan kan ook, want je kan natuurlijk ook gaan duiken in het mooie heldere water rondom Curacao.

We kunnen bij de bezienswaardigheden Klein Curacao niet weglaten. Dit is een onbewoond eiland van ongeveer 3 vierkante kilometer. Het eiland werd vroeger voor verschillende doeleinden gebruikt. Toen er meer gras en planten groeiden, was het populair bij boeren die hun geiten erop lieten grazen. Maar het werd ook gebruikt toen slavenhandel nog hoogtij vierde onder de Nederlandse kolonisten. Zij haalden slaven van Afrika naar Curacao, maar voordat ze aanmeerden aan het hoofdeiland werd op dit kleine eilandje een tussenstop gedaan om zieke slaven in quarantaine te plaatsen en overleden slaven en andere passagiers te begraven. Heden is het onbewoond, en de aanblik van de paar ruïnes maken indruk als je denkt aan de geschiedenis van dit, zo op het oog, onschuldige eilandje.

Eten en entertainment

Zoals veel landen heeft Curacao een keuken die bestaat uit een mengelmoesje van culturen. Maar voor zo’n relatief klein eiland zijn het wel heel erg veel culturen: Maar liefst 50! Bereid je dus maar alvast voor op zeer veel keuze tussen types voedsel. En dat is een groot voordeel, want diversiteit aan eten is een heerlijke luxe. En wat natuurlijk prominent aanwezig is in het aanbod van een Caribisch eiland, is vis. De koks en restaurants hebben het bereiden van vis op elke mogelijke manier tot een ware kunst verheven. En het is nog gezond ook. Wat wil je nog meer?

Wil je lekker een terrasje pakken, dan is Willemstad de ideale stek. Maar ook de mooie stranden bieden de mogelijkheid om gezellig de glazen te klinken bij de vele strandtentjes. Er zijn ook enkele casino’s, wat ook altijd een leuke ervaring is om je geluk te beproeven. En als de avond valt en je hebt zin om lekker uit te gaan, dan kun je terecht bij bijvoorbeeld Mambo Beach of Jan Thiel Beach. Hier kun je heerlijk dansen, en omdat het aan het strand is heb je echt het gevoel dat je op vakantie bent. Maar dat heb je eigenlijk altijd wel op Curacao!

Beste reistijd

Curacao is dè zon en strand bestemming bij uitstek. De temperatuur ligt het hele jaar door op 30 tot 33 graden. De beste reistijd is januari tot en met april. Daarna is er een regenseizoen, met wel altijd erg korte, maar heftige, regenbuien. Orkanen komen meestal langs in augustus en september, hoewel Curacao hier nooit echt last van heeft. Het weer, ondanks zo nu en dan een korte bui, is eigenlijk het hele jaar goed.

Het eiland is dan ook een ideale plek om ècht vakantie te vieren. Het biedt alles wat je zoekt in een lekkere zonnige strandvakantie. Vliegtickets zijn doorgaands niet heel goedkoop naar Curacao, maar hier op Flytopia kun je de goedkoopste vinden en direct boeken door ons zoek systeem wat de meest voordelige altijd bovenaan zet. Als je echt eens helemaal weg wil, dan is Curacao een toplocatie om te relaxen en je totaal ontspannen te voelen.