Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
New York

Wanneer je in het vliegtuig stapt ben je in ongeveer 8 uur vliegen vanuit Nederland in New York. Deze wereldstad van formaat draait letterlijk 24 uur per dag door. New York wordt ook wel de hoofdstad van de wereld genoemd, omdat hier het epicentrum van de internationale economie zich bevind. Wanneer de koersen op Wallstreet omhoog gaan, gaat het vrijwel overal goed.

Uiteraard is New York veel meer dan de beurs. Ook op het gebied van kunst en cultuur is New York maatgevend. Hier komen ook de flagship stores van alle bekende mode merken samen en daarom is New York perfect geschikt voor een lekker dagje shoppen. Of maak er maar een weekje shoppen van. Je komt ogen en oren te kort in deze fantastische metropool.

Wanneer je een bezoek brengt aan de Verenigde Staten dan behoort New York absoluut op je to-do lijstje staan. Je wordt direct opgeslurpt door de energie welke constant in deze stad heerst. Neem er wel de tijd voor, want New York heeft teveel bezienswaardigheden om in een dagje doorheen te lopen.

Bezienswaardigheden

Trek een paar goede schoenen aan en neem een fototoestel mee met voldoende geheugen. Er zijn teveel fotomomenten om op te noemen. We proberen hier een selectie te maken van attracties die absoluut gezien of gedaan moeten worden.

  • Als eerste moet een tripje naar het Vrijheidsbeeld op de agenda staan. Met de ferry ga je vanaf het vaste land naar het eiland waar dit enorme beeld staat. Het Statue of Liberty is bijna 50 meter hoog en vervaardigd uit brons. Het beeld staat symbool voor het vrijheidsgevoel.
  • Het mooiste zicht op New York krijg je vanaf het Empire State Building. Met een lift ga je razendsnel naar de bovenste verdieping en met verrekijkers kun je genieten van de wijdse blik over de algehele stad. Een aanrader is om dit gebouw ’s avonds als het donker is te bezoeken. Alle lichten welke de hemel constant verlichten zijn zeer indrukwekkend.
  • Cultuur snuiven doe je in het Guggenheim museum voor moderne kunst. Je treft hier prachtige schilderijen uit de vorige eeuw en het museum zelf is al een kunstwerk op zich. Iets verderop vind je het Museum of Modern Art. In dit museum vind je een enorme collectie van moderne eigentijdse kunstwerken in alle soorten en maten.
  • Een stadswandeling door de wijken Chinatown en Little Italy is een must. Laat je onderdompelen in deze subculturen en sta versteld van de aparte winkeltjes en restaurant. Neem tot slot ook een kijkje in het Central Park. Dit indrukwekkende park ligt in het hart van New York tussen alle wolkenkrabbers. Eenmaal in het park zul je merken dat je niets meer meekrijgt van de stadsdrukte.
  • New York is het paradijs voor shoppers. Rondom Times Square vind je de souvenir winkels, maar voor de luxueuze winkels moet je echt naar Fifth Avenue. In de wijk SoHo vind je meer alternatieve kunst en mode. Tijdens het winkelen is een pretzel of hotdog van een van de kraampjes op straat een makkelijke manier om je knorrende buik gerust te stellen om vervolgens snel verder te winkelen.
  • Wanneer je met eigen ogen wilt zien hoe positief New Yorkers zijn ingesteld moet je een kijkje nemen op Ground Zero. Na 9/11 is er meteen begonnen met de wederopbouw van dit gebied en het resultaat mag er zijn.
  • ’s Avonds kun je op Broadway in een van de vele theaters altijd een show vinden welke je aanspreekt.

Beste reistijd

New York heeft een sterk wisselend klimaat. Het is wel prettig om te weten dat wanneer je een goedkope vliegticket boekt in welke maand je het beste een bezoekje aan de Big Apple moet brengen. Het kan er heel koud, maar ook heel warm zijn in de zomer. Voor de meeste zon moet je tussen April en Augustus in New York zijn. De temperatuur in deze maanden ligt tussen de 14 en 30 graden. Echter het weer is in New York net zo onvoorspelbaar als hier.

New York is een uitstekende bestemming voor een combinatie van winkelen, cultuur en attracties. Goedkoop vliegen naar New York doe je natuurlijk via Flytopia. Gebruik het zoekformulier en boek direct je vlucht naar The City That Never Sleeps.