Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Extra verkopen legt KLM geen windeieren
februari 22, 2014 — 8:42

Author: admin | Category: Geen categorie | Comments: 0

Tegenwoordig zijn vliegtickets helemaal uitgekleed om deze zo goedkoop mogelijk in de markt te zetten. Wanneer je bagage wilt meenemen of meer beenruimte nodig hebt, zul je hiervoor extra moeten betalen. Deze bij verkopen zijn stevig toegenomen en heeft KLM voor EUR 100 miljoen aan extra omzet bezorgd.

De reizigers welke hebben betaald voor hun bagage hebben KLM bijna EUR 6 miljoen opgeleverd. De overige inkomsten komen voort uit het bijbetalen voor extra stoelen en aparte maaltijden. Dit moest vanaf eind april 2013 en blijkt zeer succesvol te zijn. Tijdens het bekend maken van de cijfers over 2013 werd dit nog eens duidelijk aangestipt. Het lijkt erop dat reizigers steeds meer beginnen te wennen aan het feit dat je moet bijbetalen voor je bagage.

22-2-2014

Omdat KLM niet haar beste klanten voor het hoofd wil stoten hebben ze ervoor gekozen om reizigers welke lid zijn van KLM’s Flying BLue programma niet extra te laten betalen voor hun bagage. Ook voor intercontinentale vluchten worden er geen kosten in rekening gebracht voor iedere reiziger. Alleen voor vliegreizen binnen Europa moet er voor een koffer betaald worden. Het positieve effect van deze maatregel was dat het aantal FLying Blue leden fors is toegenomen, wat weer belangrijk is voor de klantenbinding van KLM. Deze klanten blijven namelijk terugkomen om hun voordelen te verzilveren.

KLM heeft ook minder goed nieuws te melden. Transavia, onderdeel van KLM, heeft een minder goed jaar achter de rug vanwege de onrustige situatie in bijvoorbeeld Tunesiƫ. Tevens moet Transavia het hebben van boekingen van de reisbureaus in de steden en dorpen. De economische crisis heeft in deze sector stevig huisgehouden. Veel reisbureaus zijn over de kop gegaan en Transavia merkt dat in het aantal verkochte vliegtickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *