Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Gelukkig en reislustig 2017
januari 10, 2017 — 11:38

Author: admin | Category: Nieuws | Tags: , , | Comments: 0

Ook in het nieuwe jaar vind je bij ons de goedkoopste vliegtickets naar alle bestemmingen in de wereld. Boek nu en begin 2017 met een lach op je gezicht.

Surinamers zijn de hoge vliegticketprijzen van KLM beu
november 1, 2013 — 15:26

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

De afgelopen 14 dagen zijn er 4000 handtekening verzameld tegen de hoogte van de prijs van vliegtickets. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en KLM zouden volgens de initiatiefnemers veel te hoge prijzen hanteren. De verzamelde handtekeningen zullen de basis vormen voor het bezwaarschrift welke begin volgend jaar bij de Surinaamse ambassade en de overheid zal worden aangeboden.

De prijzen van de vliegtickets zijn onnodig hoog en voor veel mensen onbetaalbaar. De initiatiefnemers willen de regering in Suriname ervan proberen te overtuigen dat goedkopere vliegtickets juist goed voor de economie is, omdat er dan meer mensen en ook vaker het vliegtuig naar Suriname pakken. Surinaamse families zijn veelal erg groot. Een familiebezoek loopt dan ook snel in de papieren. De gemiddelde prijs voor een vliegticket naar Suriname is deze maand rond de EUR 2500 per persoon.

31-10-2013

De hoge prijzen worden volgens de initiatieafnemers in stand gehouden door de monopoliepositie van de Surinaamse en Koninklijke luchtvaartmaatschappij. In de aangeboden petitie zal ook een voorstel komen te staan van een andere prijsopbouw. De prijs van een vliegticket zal in dit voorstel, afhankelijk van het seizoen, tussen de EUR 400 en EUR 600 liggen.

KLM laat weten dat de prijzen van vliegtickets onder anders zijn gebaseerd op vraag en aanbod en de vliegdatum. Tevens heeft de autoriteit Consument en Markt afgelopen zomer nog aangegeven dat KLM geen absurde prijzen hanteert op dit traject. Volgens KLM is het tarief zo tot stand gekomen, omdat de stoelen in het vliegtuig van Paramaribo naar Amsterdam met enige regelmaat niet allemaal gevuld zijn.

Vakantie naar Egypte door onrust uit de gratie
augustus 25, 2013 — 14:52

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Bij vrijwel alle grote reisorganisaties in Nederland is een reis boeken naar Egypte vanaf nu niet meer mogelijk. De stop is vooralsnog voor reizen tot aan oktober. Het aantal boekingen was al dramatisch teruggelopen, maar nu kan er eenvoudigweg helemaal niet meer geboekt worden.

Vanaf 12 oktober begint de herfstvakantie in Nederland en vanaf deze datum kan er wel weer geboekt worden voor een vlucht naar Egypte. Dit gebeurt ook al wel, al is het zeer summier. Er zijn op dit moment nog ongeveer vierduizend Nederlandse vakantiegangers in Egypte aanwezig. De meeste reizigers welke Egypte als vakantiebestemming voor ogen hadden, kiezen nu voor alternatieve vliegvakanties naar Turkije of Griekenland.

Beach, Nuweiba, Sinai, EgyptDe onrust in Egypte in combinatie met de economische crisis heeft ervoor zorg gedragen dat het aantal vliegreizen met bijna 7% is afgenomen ten opzichte van zomer 2012. Egypte is reeds jaren bij uitstek de meest populaire vakantiebestemming buiten Europa. De recente onrust heeft hier duidelijk zijn weergave op gehad.

Met name in de wintermaanden is Egypte een topbestemming. De zon staat hoog aan de horizon en met een gemiddelde temperatuur van 25 graden in de wintermaanden is het goed toeven. Een ideale locatie om de gure winter van Nederland te ontvluchten. Het is nog even koffiedik kijken of de huidige onrust zich de komende maanden zal voortzetten. Wanneer dit wel het geval zal zijn, zullen naar verwachtingen de reizen naar de Canarische Eilanden gaan toenemen.

Maastricht Airlines ademt nog een beetje
juli 9, 2013 — 18:56

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Maastricht Airlines is ongeveer 5 weken geleden failliet verklaard, maar nog niet ter ziele. Er is nu nog altijd een kleine mogelijkheid op een doorstart van deze kleine Limburgse luchthaven. Zo zouden er volgens de curator er op de achtergrond nog gesprekken plaatsvinden met meerdere investeerders. Ook de huidige directie is bereid om nog een financiële injectie te geven, maar heeft wel bijval van andere gegadigden nodig.

Het luchthaven personeel is ook niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben diverse initiatieven opgestart om geld binnen te halen. Zo is er begonnen met crowdfunding. Deze nieuwe manier van financiering haalt via internet geld binnen van diverse kleinere investeerders zonder dat je bij een bank hoeft te gaan lenen. Het project heeft de werktitel “We Believe we van Fly” gekregen en toont aan dat het personeel gelooft in een herstart van het vliegveld Maastricht Airlines.

9-7-2013

Iedereen kan op dit moment al vliegtickets aanschaffen voor vliegreizen die binnenkort weer vanaf het vliegveld in Maastricht plaats moeten gaan vinden. Wanneer je nu een voucher koopt met een waarde van EUR 15, EUR 30 of EUR 50, dan wordt deze verdubbeld wanneer de voucher wordt gebruikt om daadwerkelijk een vliegticket te kopen wanneer Maastricht Airlines weer operationeel is. Deze inleg is overigens zonder risico, want wanneer de doorstart niet wordt gerealiseerd dan krijgt de investeerder zijn of haar inleg aan het eind van het jaar gewoon teruggestort. Het geld van de vouchers komen namelijk op een tussenrekening van de curator terecht en dus geen bankrekening van Maastricht Airlines zelf.

Er kan ook worden gekozen voor de mogelijkheid om nu reeds EUR 250 te storten. Hiervoor krijg je dan twee retour vliegtickets of vier enkeltjes richting een bestemming naar keuze. Deze manier van financiering is volgens de curator een zeer welkome aanvulling, maar niet de oplossing om een doorstart te realiseren. Hier zijn echt grote investeerders voor nodig, omdat er ongeveer EUR 3 miljoen nodig is.

Een oorzaak van het failliet gaan van Maastricht Airlines bleek dat de levering van twee nieuwe Fokker vliegtuigen ernstige vertraging opliep. Deze vliegtuigen zijn inmiddels gereed. Mocht je dus een vliegticket kopen dan vlieg je ook nog in een hagelnieuw vliegtuig naar je reis bestemming. Beter kan je reis niet beginnen!

Alleen wekken voor de maaltijd!
juni 18, 2013 — 21:40

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Veel slapende reizigers in het vliegtuig klagen over het feit dat ze worden overgeslagen door het vliegtuig personeel wanneer de maaltijd wordt rond gedeeld. Zodoende lopen ze regelmatig een maaltijd mis tijdens een vlucht. Een nieuwe uitvinding maakt korte metten met dit probleem.

Vanaf nu weet het vliegtuig personeel precies wat de slapende reizigers wenst. Op het Total Eclipse oogmasker kan namelijk een boodschap worden geschreven, voordat je lekker gaat liggen slapen. Uiteraard blokkeert het masker al het licht, maar is ook uitgevoerd met een schrijf oppervlak aan de buitenkant. Hier kun je persoonlijke wensen opschrijven zoals “a.u.b wekken voor het ontbijt.” Zodoende weet de dienstdoende steward of sterwardess precies waar hij of zij aan toe is en of de reiziger gewekt moet worden. Het schrijf oppervlak is eenvoudig te wissen voor een nieuwe boodschap.

18-6-2013
De bedenker en tevens directeur van de Total Eclipse heeft het masker bedacht aan de hand van zijn eigen ervaringen in het vliegtuig. Hij sliep regelmatig door maaltijden heen tijdens zijn vele vliegreizen. Uiteraard kun je hier het vlieg personeel niet de schuld van geven, want die weten niet dat je gewekt wil worden of dat je wilt blijven slapen. Dit communicatie probleem moest volgens de bedenker eenvoudig zijn te verhelpen met zijn Total Eclipse oogmasker idee.

Het oogmasker oogt misschien wat ongemakkelijk, maar zit zeer comfortabel met zijn zachte binnenkant. De oogmaskers zijn vooralsnog alleen online te bestellen. De directie hoopt ze binnenkort ook via de grotere luchtvaartmaatschappijen zelf aan te kunnen bieden.

Bangkok Nr. 1 stedentrip
juni 4, 2013 — 8:32

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Vorig jaar was de Engelse stad Londen het meest populair onder buitenlandse toeristen. De balans is dit jaar verschoven richting het verre oosten. De stad Bangkok in Thailand is op dit moment de plek welke het meest wordt bezocht voor een stedentrip. Bangkok is de hoofdstad van Thailand en in deze enorme stad wonen bijna 15 miljoen mensen.

4-6-2013Dit onderzoek is gedaan door het grootste creditcard bedrijf van de wereld. Onder andere aan de hand van de creditcard gegevens van hun klanten kunnen ze duidelijke trends waarnemen op elk gebied. Hier kijken ze hoofdzakelijk naar buitenlandse bezoekers welke minimaal 1 nacht verblijven in een stad. Na New York en vorig jaar Londen, is Bangkok de eerste Aziatische metropool welke aan kop gaat in het overzicht van dit jaar.

Het aantal toeristen dat Bangkok dit jaar nu al heeft aangedaan staat op bijna 16 miljoen. In haar kielzog volgen de steden Londen, Parijs, Singapore en New York. Het verschil tussen Bangkok en Londen zijn slechts enkele procenten. Bangkok staat bekend om haar prachtige tempels. In de Wat Pho tempel vind je de grootste Boeddha van het land. Ook de drijvende markt is een ervaring op zich. Bij een van de vele bootjes kun je traditionele Thaise snacks eten en doet de lokale bevolking inkopen.

De reden dat het aantal toeristen dat een stedentrip naar Bangkok maakt toeneemt, heeft te maken met het steeds rijker worden van het continent Azië in het algemeen. Reizen was tot een paar jaar geleden voor veel Aziaten niet te betalen. Dat deel van de bevolking dat een baan heeft en wat te besteden heeft, neemt de komende jaren alleen maar toe. Wanneer je wereldwijd de groei van het aantal geboekte vliegtuig vluchten bekijkt per land, dan bestaat de top 10 voor 90% uit Aziatische landen. Dit is een duidelijke indicatie dat er forse economische groei in dit deel van de wereld plaatsvindt.

Handbagagegarantie bij Easyjet
mei 23, 2013 — 14:03

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Handbagagegarantie is de nieuwste service van Easyjet. Middels deze methode weten reizigers zeker dat ze hun handbagage kunnen meenemen en opbergen bij hun stoel in het vliegtuig. De maximale afmetingen van de mee te nemen handbagage bedraagt 50 x 40 x 20 cm. Deze bagagegarantie wordt vanaf juli 2013 ingevoerd bij alle vluchten van Easyjet.

Een lowcost airline zoals Easyjet verdient haar geld door de beschikbare ruimte in vliegtuigen zo efficiënt mogelijk te benutten. De meeste vliegtuigen zitten voor meer dan 90% met passagiers. Dit betekent dat de ruimte voor handbagage veelal zeer beperkt is en er nogal eens moet worden uitgeweken naar het ruim om de rest van de handbagage in op te slaan.

23-5-2013

Uit onderzoek is gebleken dat reizigers hun bagage het liefst bij zich houden in de cabine waar ze zelf ook verblijven. Eventuele restricties voor wat betreft de afmetingen van de mee te nemen bagage is geen probleem en nemen ze op de koop toe. Easyjet heeft geluisterd naar haar klanten en zodoende de handbagagegarantie in het leven geroepen. Het meenemen van bagage naar uw stoel is gratis en ook aan het gewicht zitten geen voorwaarden.

De handbagage garantie houdt concreet het volgende in:

1. Iedereen die een vliegticket heeft gekocht voor een goedkope vlucht met Easyjet mag gratis  1 stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 50 x 40 x 20 cm. met handvatten en wieltjes. Er zal altijd plek zijn in het vliegtuig rondom je plaats in het vliegtuig om je tas op te bergen. Dit kan in de opslagruimte boven je hoofd of onder de zitting van je stoel.

 

2. Er mag ook gratis bagage met ruimere afmetingen mee aan boord van het vliegtuig. De maximale afmetingen moeten dan wel 56 x 45 x 25 cm. zijn met handvatten en wieltjes. Wanneer de opslagruimte in het gedeelte waar de passagiers zitten vol is, zal de bagage wel onderin het vliegtuig geplaatst worden.

3. Wanneer je veel vliegtickets via Easyjet koopt en in het bezit bent van een Easyjet kaart, mag je gegarandeerd grotere handbagage van 56 x 45x 25 cm. meenemen naar je stoel. Dit geldt ook voor de reizigers welke hebben bijbetaald voor een stoel voorin het vliegtuig of voor een extra ruime plek. Deze reizigers worden voorzien van een speciale Fast Pass, zodat ze als eerste aan boord kunnen en er nog genoeg ruimte voor de bagage is.

Inchecken met je smartphone bij Easyjet
mei 3, 2013 — 12:14

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Lowcost vliegmaatschappij Easyjet is van start gegaan met het testen van de mogelijkheid om met je mobiele telefoon in te checken en je boarding pass te downloaden. De test vindt plaats vanaf zes locaties in Europa. Deze vliegvelden zijn Londen Southend, Londen Stansted, Edinburgh, Manchester, Amsterdam en Nice. Wanneer je een vliegticket hebt geboekt en van een van deze vliegvelden vertrekt kun je vanaf nu binnen luttele seconden met je smartphone inchecken en je boarding pass vervolgens op je telefoon downloaden. Telefoons van Apple en welke draaien op Android kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid.

De meeste reizigers welke gebruik maken van dit soort maatschappijen willen snel en goedkoop vliegen. Uit onderzoek is gebleken dat er veel vraag is naar een snellere manier van inchecken. Vrijwel iedereen is tegenwoordig in het bezit van een smartphone, dus wat is er gemakkelijker dan een applicatie te installeren om mobiel in te checken. Wanneer de proef op de eerder genoemde luchthavens succesvol verloopt zal deze manier van inchecken over meerdere vliegvelden worden uitgerold. Tevens wordt de mogelijkheid getest om met een smartphone meerdere boarding passes te downloaden, zodat niet iedereen in het gezin een eigen toestel nodig heeft om in te checken.

3-5-2013

De applicatie van Easyjet is erg eenvoudig opgezet en is voor iedereen in een oogopslag duidelijk. Een grote notifactiebalk in het scherm geeft de fase aan waarin je je in het incheckproces bevindt. Wanneer je incheckt en de boarding pass zichzelf download via de applicatie op je telefoon, wordt deze opgeslagen op je telefoon. Zodoende kun je de boarding pass altijd tevoorschijn halen op je telefoon, omdat je geen intetrnet vebinding nodig hebt. Wanneer je in het bezit bent van een iPhone, dan kan je ook gebruik maken van Passbook. Een boarding pass kan tot wel 1 maand voor vertrek gedownload worden op je smartphone.

Deze mobiele applicatie van Easyjet is overigens niet nieuw en bestaat als sinds 2011. De applicatie is sindsdien al bijna 5 miljoen keer gedownload en werd al gebuikt voor het zoeken naar goedkope vliegtickets, het inchecken van bagage en het controleren van het vluchtschema. Naast de nieuwe optie om mobiel in te checken kun je nu ook via de app beschikbare plekken in het vliegtuig selecteren en hotel aanbiedingen bekijken. Eind dit jaar zal de applicatie ook te downloaden zijn voor Blackberry telefoons en de Windows Phone.

Vliegticket kopen? Betalen per kilo is vanaf nu realiteit!
april 4, 2013 — 13:14

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Flytopia Nieuws kondigde het vorige week al aan en nu is het echt zover. De eerste luchtvaartmaatschappij is inmiddels overstag en daar wordt dan vanaf nu de prijs van de vliegticket bepaalt aan de hand van het lichaamsgewicht.

Wanneer reizigers zich bij Samoa Air aan de balie melden voor een vliegreis dan worden ze zelf alswel hun bagage bij het inchecken gewogen. De kiloprijs hangt af van waar de vliegreis naar toe gaat. Zo wordt er voor een lange reis ongeveer EUR 0,90 per kilo in rekening gebracht en bij een korte vlucht slechts EUR 0,50 per kilo.

4-4-2013

Wanneer iemand met een gewicht van 135 kilogram wil vliegen met Samoa Air, betaalt deze passagier dus EUR 121,50 voor een vliegticket. Hier komt dan nog de kiloprijs voor het gewicht van de bagage bij op. Voor kinderen geldt een ander tarief. Deze vliegen voor meer dan de helft goedkoper. Deze kleine luchtvaartmaatschappij in De Pacific is voor zover wij weten het eerste vliegbedrijf dat de vliegticketprijs baseert op het gewicht van zijn klanten. Vele studies en onderzoeken hebben aangetoond dat dit de meest transparante manier is voor het bereken van de vliegprijs.

De doelgroep welke het meest voordeel heeft van deze nieuwe rekenmethode zijn gezinnen met jonge kinderen. Deze groep reizigers zijn aanzienlijk goedkoper uit dan met vaste vliegticket tarieven.

Het in de praktijk brengen van deze nieuwe methode staat nog in de kinderschoenen. De kosten om een vliegtuig van A naar B te vliegen is afhankelijk van het gewicht en niet het aantal zittingen in een vliegtuig. Niet iedereen weegt hetzelfde aantal kilogrammen. Wanneer het hele vliegtuig vol zou zitten met allemaal kleine personen scheelt dit aanzienlijk in de brandstofkosten. Het is volgens experts dan ook een kwestie van tijd voordat de reiswereld het betalen per kilogram globaal gaat invoeren.

Eerst op de weegschaal als je een vliegticket koopt
maart 26, 2013 — 17:26

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Er wordt al enige tijd nagedacht om de vliegtarieven eerlijker te verdelen. Een idee welke onlangs is geopperd door een onderzoeker is om vliegtuig reizigers te laten betalen op basis van hun lichaamsgewicht. Dit betekent dat de prijs van een vliegticket voor zwaarlijvige passagiers hoger zal zijn dan een slanker iemand.

26-3-2013

De onderzoeker uit Noorwegen is van mening dat het gewicht van de passagier een belangrijke rol moet spelen bij de berekening van de prijs van een vliegticket. Het bepalen van de juiste prijs kan volgens hem op de volgende manieren:

A. Prijs op basis van het totaal aantal kilo’s.
Wanneer je de vliegticket prijs op deze manier bepaalt dan tel je het gewicht van de passagier en het gewicht van de bagage bij elkaar op. Elke kilo gewicht heeft een vaste prijs. Slanke en kleine reizigers betalen op deze wijze een stuk minder dan zwaarlijvige passagiers.

B. Vast starttarief opgeteld of afgetrokken met extra kosten.
In dit geval ga je uit van een vast starttarief welke aan iedereen wordt gekoppeld. Op basis van het gewicht van de passagier wordt er een heffing bovenop dit tarief toegepast. Wanneer je wat lichter van postuur bent zal er een korting van het starttarief worden afgetrokken. Zodoende betaald iedereen een uniek tarief welke is afgestemd op je gewicht.

C. Vast tarief voor reizigers met een normaal gewicht.
Wanneer je als vliegtuig passagier een gemiddeld gewicht hebt, betaal je hetzelfde tarief als alle andere passagiers met een gemiddeld gewicht. Er wordt pas gewerkt met een verhoging of verlaging als de meegenomen bagage bepaalde waarden overschrijdt qua gewicht. Wanneer er met deze manier gewerkt gaat worden, krijg je drie vaste (hoog, laag en gemiddeld) tarieven.

Het is volgens de onderzoeker heel logisch dat een vliegticket prijs goedkoper of duurder wordt afhankelijk van het gewicht. Dit is heel gebruikelijk in de transportsector. Waarom zouden er voor passagiers van lijnvluchten andere regels gelden dan voor bijvoorbeeld dozen welke van A naar B gevlogen worden. Elke extra kilo zorgt immers voor meer kerosine verbruik van het vliegtuig en meer milieu verontreiniging.