Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Bangkok Nr. 1 stedentrip
juni 4, 2013 — 8:32

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Vorig jaar was de Engelse stad Londen het meest populair onder buitenlandse toeristen. De balans is dit jaar verschoven richting het verre oosten. De stad Bangkok in Thailand is op dit moment de plek welke het meest wordt bezocht voor een stedentrip. Bangkok is de hoofdstad van Thailand en in deze enorme stad wonen bijna 15 miljoen mensen.

4-6-2013Dit onderzoek is gedaan door het grootste creditcard bedrijf van de wereld. Onder andere aan de hand van de creditcard gegevens van hun klanten kunnen ze duidelijke trends waarnemen op elk gebied. Hier kijken ze hoofdzakelijk naar buitenlandse bezoekers welke minimaal 1 nacht verblijven in een stad. Na New York en vorig jaar Londen, is Bangkok de eerste Aziatische metropool welke aan kop gaat in het overzicht van dit jaar.

Het aantal toeristen dat Bangkok dit jaar nu al heeft aangedaan staat op bijna 16 miljoen. In haar kielzog volgen de steden Londen, Parijs, Singapore en New York. Het verschil tussen Bangkok en Londen zijn slechts enkele procenten. Bangkok staat bekend om haar prachtige tempels. In de Wat Pho tempel vind je de grootste Boeddha van het land. Ook de drijvende markt is een ervaring op zich. Bij een van de vele bootjes kun je traditionele Thaise snacks eten en doet de lokale bevolking inkopen.

De reden dat het aantal toeristen dat een stedentrip naar Bangkok maakt toeneemt, heeft te maken met het steeds rijker worden van het continent Aziƫ in het algemeen. Reizen was tot een paar jaar geleden voor veel Aziaten niet te betalen. Dat deel van de bevolking dat een baan heeft en wat te besteden heeft, neemt de komende jaren alleen maar toe. Wanneer je wereldwijd de groei van het aantal geboekte vliegtuig vluchten bekijkt per land, dan bestaat de top 10 voor 90% uit Aziatische landen. Dit is een duidelijke indicatie dat er forse economische groei in dit deel van de wereld plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *