Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Handbagagegarantie bij Easyjet
mei 23, 2013 — 14:03

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Handbagagegarantie is de nieuwste service van Easyjet. Middels deze methode weten reizigers zeker dat ze hun handbagage kunnen meenemen en opbergen bij hun stoel in het vliegtuig. De maximale afmetingen van de mee te nemen handbagage bedraagt 50 x 40 x 20 cm. Deze bagagegarantie wordt vanaf juli 2013 ingevoerd bij alle vluchten van Easyjet.

Een lowcost airline zoals Easyjet verdient haar geld door de beschikbare ruimte in vliegtuigen zo effici├źnt mogelijk te benutten. De meeste vliegtuigen zitten voor meer dan 90% met passagiers. Dit betekent dat de ruimte voor handbagage veelal zeer beperkt is en er nogal eens moet worden uitgeweken naar het ruim om de rest van de handbagage in op te slaan.

23-5-2013

Uit onderzoek is gebleken dat reizigers hun bagage het liefst bij zich houden in de cabine waar ze zelf ook verblijven. Eventuele restricties voor wat betreft de afmetingen van de mee te nemen bagage is geen probleem en nemen ze op de koop toe. Easyjet heeft geluisterd naar haar klanten en zodoende de handbagagegarantie in het leven geroepen. Het meenemen van bagage naar uw stoel is gratis en ook aan het gewicht zitten geen voorwaarden.

De handbagage garantie houdt concreet het volgende in:

1. Iedereen die een vliegticket heeft gekocht voor een goedkope vlucht met Easyjet mag gratis  1 stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 50 x 40 x 20 cm. met handvatten en wieltjes. Er zal altijd plek zijn in het vliegtuig rondom je plaats in het vliegtuig om je tas op te bergen. Dit kan in de opslagruimte boven je hoofd of onder de zitting van je stoel.

 

2. Er mag ook gratis bagage met ruimere afmetingen mee aan boord van het vliegtuig. De maximale afmetingen moeten dan wel 56 x 45 x 25 cm. zijn met handvatten en wieltjes. Wanneer de opslagruimte in het gedeelte waar de passagiers zitten vol is, zal de bagage wel onderin het vliegtuig geplaatst worden.

3. Wanneer je veel vliegtickets via Easyjet koopt en in het bezit bent van een Easyjet kaart, mag je gegarandeerd grotere handbagage van 56 x 45x 25 cm. meenemen naar je stoel. Dit geldt ook voor de reizigers welke hebben bijbetaald voor een stoel voorin het vliegtuig of voor een extra ruime plek. Deze reizigers worden voorzien van een speciale Fast Pass, zodat ze als eerste aan boord kunnen en er nog genoeg ruimte voor de bagage is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *