Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Inchecken met je smartphone bij Easyjet
mei 3, 2013 — 12:14

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Lowcost vliegmaatschappij Easyjet is van start gegaan met het testen van de mogelijkheid om met je mobiele telefoon in te checken en je boarding pass te downloaden. De test vindt plaats vanaf zes locaties in Europa. Deze vliegvelden zijn Londen Southend, Londen Stansted, Edinburgh, Manchester, Amsterdam en Nice. Wanneer je een vliegticket hebt geboekt en van een van deze vliegvelden vertrekt kun je vanaf nu binnen luttele seconden met je smartphone inchecken en je boarding pass vervolgens op je telefoon downloaden. Telefoons van Apple en welke draaien op Android kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid.

De meeste reizigers welke gebruik maken van dit soort maatschappijen willen snel en goedkoop vliegen. Uit onderzoek is gebleken dat er veel vraag is naar een snellere manier van inchecken. Vrijwel iedereen is tegenwoordig in het bezit van een smartphone, dus wat is er gemakkelijker dan een applicatie te installeren om mobiel in te checken. Wanneer de proef op de eerder genoemde luchthavens succesvol verloopt zal deze manier van inchecken over meerdere vliegvelden worden uitgerold. Tevens wordt de mogelijkheid getest om met een smartphone meerdere boarding passes te downloaden, zodat niet iedereen in het gezin een eigen toestel nodig heeft om in te checken.

3-5-2013

De applicatie van Easyjet is erg eenvoudig opgezet en is voor iedereen in een oogopslag duidelijk. Een grote notifactiebalk in het scherm geeft de fase aan waarin je je in het incheckproces bevindt. Wanneer je incheckt en de boarding pass zichzelf download via de applicatie op je telefoon, wordt deze opgeslagen op je telefoon. Zodoende kun je de boarding pass altijd tevoorschijn halen op je telefoon, omdat je geen intetrnet vebinding nodig hebt. Wanneer je in het bezit bent van een iPhone, dan kan je ook gebruik maken van Passbook. Een boarding pass kan tot wel 1 maand voor vertrek gedownload worden op je smartphone.

Deze mobiele applicatie van Easyjet is overigens niet nieuw en bestaat als sinds 2011. De applicatie is sindsdien al bijna 5 miljoen keer gedownload en werd al gebuikt voor het zoeken naar goedkope vliegtickets, het inchecken van bagage en het controleren van het vluchtschema. Naast de nieuwe optie om mobiel in te checken kun je nu ook via de app beschikbare plekken in het vliegtuig selecteren en hotel aanbiedingen bekijken. Eind dit jaar zal de applicatie ook te downloaden zijn voor Blackberry telefoons en de Windows Phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *