Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Maastricht Airlines ademt nog een beetje
juli 9, 2013 — 18:56

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Maastricht Airlines is ongeveer 5 weken geleden failliet verklaard, maar nog niet ter ziele. Er is nu nog altijd een kleine mogelijkheid op een doorstart van deze kleine Limburgse luchthaven. Zo zouden er volgens de curator er op de achtergrond nog gesprekken plaatsvinden met meerdere investeerders. Ook de huidige directie is bereid om nog een financiƫle injectie te geven, maar heeft wel bijval van andere gegadigden nodig.

Het luchthaven personeel is ook niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben diverse initiatieven opgestart om geld binnen te halen. Zo is er begonnen met crowdfunding. Deze nieuwe manier van financiering haalt via internet geld binnen van diverse kleinere investeerders zonder dat je bij een bank hoeft te gaan lenen. Het project heeft de werktitel “We Believe we van Fly” gekregen en toont aan dat het personeel gelooft in een herstart van het vliegveld Maastricht Airlines.

9-7-2013

Iedereen kan op dit moment al vliegtickets aanschaffen voor vliegreizen die binnenkort weer vanaf het vliegveld in Maastricht plaats moeten gaan vinden. Wanneer je nu een voucher koopt met een waarde van EUR 15, EUR 30 of EUR 50, dan wordt deze verdubbeld wanneer de voucher wordt gebruikt om daadwerkelijk een vliegticket te kopen wanneer Maastricht Airlines weer operationeel is. Deze inleg is overigens zonder risico, want wanneer de doorstart niet wordt gerealiseerd dan krijgt de investeerder zijn of haar inleg aan het eind van het jaar gewoon teruggestort. Het geld van de vouchers komen namelijk op een tussenrekening van de curator terecht en dus geen bankrekening van Maastricht Airlines zelf.

Er kan ook worden gekozen voor de mogelijkheid om nu reeds EUR 250 te storten. Hiervoor krijg je dan twee retour vliegtickets of vier enkeltjes richting een bestemming naar keuze. Deze manier van financiering is volgens de curator een zeer welkome aanvulling, maar niet de oplossing om een doorstart te realiseren. Hier zijn echt grote investeerders voor nodig, omdat er ongeveer EUR 3 miljoen nodig is.

Een oorzaak van het failliet gaan van Maastricht Airlines bleek dat de levering van twee nieuwe Fokker vliegtuigen ernstige vertraging opliep. Deze vliegtuigen zijn inmiddels gereed. Mocht je dus een vliegticket kopen dan vlieg je ook nog in een hagelnieuw vliegtuig naar je reis bestemming. Beter kan je reis niet beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *