Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Surinamers zijn de hoge vliegticketprijzen van KLM beu
november 1, 2013 — 15:26

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

De afgelopen 14 dagen zijn er 4000 handtekening verzameld tegen de hoogte van de prijs van vliegtickets. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en KLM zouden volgens de initiatiefnemers veel te hoge prijzen hanteren. De verzamelde handtekeningen zullen de basis vormen voor het bezwaarschrift welke begin volgend jaar bij de Surinaamse ambassade en de overheid zal worden aangeboden.

De prijzen van de vliegtickets zijn onnodig hoog en voor veel mensen onbetaalbaar. De initiatiefnemers willen de regering in Suriname ervan proberen te overtuigen dat goedkopere vliegtickets juist goed voor de economie is, omdat er dan meer mensen en ook vaker het vliegtuig naar Suriname pakken. Surinaamse families zijn veelal erg groot. Een familiebezoek loopt dan ook snel in de papieren. De gemiddelde prijs voor een vliegticket naar Suriname is deze maand rond de EUR 2500 per persoon.

31-10-2013

De hoge prijzen worden volgens de initiatieafnemers in stand gehouden door de monopoliepositie van de Surinaamse en Koninklijke luchtvaartmaatschappij. In de aangeboden petitie zal ook een voorstel komen te staan van een andere prijsopbouw. De prijs van een vliegticket zal in dit voorstel, afhankelijk van het seizoen, tussen de EUR 400 en EUR 600 liggen.

KLM laat weten dat de prijzen van vliegtickets onder anders zijn gebaseerd op vraag en aanbod en de vliegdatum. Tevens heeft de autoriteit Consument en Markt afgelopen zomer nog aangegeven dat KLM geen absurde prijzen hanteert op dit traject. Volgens KLM is het tarief zo tot stand gekomen, omdat de stoelen in het vliegtuig van Paramaribo naar Amsterdam met enige regelmaat niet allemaal gevuld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *