Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Vakantie naar Egypte door onrust uit de gratie
augustus 25, 2013 — 14:52

Author: admin | Category: Nieuws | Comments: 0

Bij vrijwel alle grote reisorganisaties in Nederland is een reis boeken naar Egypte vanaf nu niet meer mogelijk. De stop is vooralsnog voor reizen tot aan oktober. Het aantal boekingen was al dramatisch teruggelopen, maar nu kan er eenvoudigweg helemaal niet meer geboekt worden.

Vanaf 12 oktober begint de herfstvakantie in Nederland en vanaf deze datum kan er wel weer geboekt worden voor een vlucht naar Egypte. Dit gebeurt ook al wel, al is het zeer summier. Er zijn op dit moment nog ongeveer vierduizend Nederlandse vakantiegangers in Egypte aanwezig. De meeste reizigers welke Egypte als vakantiebestemming voor ogen hadden, kiezen nu voor alternatieve vliegvakanties naar Turkije of Griekenland.

Beach, Nuweiba, Sinai, EgyptDe onrust in Egypte in combinatie met de economische crisis heeft ervoor zorg gedragen dat het aantal vliegreizen met bijna 7% is afgenomen ten opzichte van zomer 2012. Egypte is reeds jaren bij uitstek de meest populaire vakantiebestemming buiten Europa. De recente onrust heeft hier duidelijk zijn weergave op gehad.

Met name in de wintermaanden is Egypte een topbestemming. De zon staat hoog aan de horizon en met een gemiddelde temperatuur van 25 graden in de wintermaanden is het goed toeven. Een ideale locatie om de gure winter van Nederland te ontvluchten. Het is nog even koffiedik kijken of de huidige onrust zich de komende maanden zal voortzetten. Wanneer dit wel het geval zal zijn, zullen naar verwachtingen de reizen naar de Canarische Eilanden gaan toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *