Flytopia op Facebook Flytopia op Youtube Flytopia op Twitter
Vliegtips

In de vliegticket vergelijkingstool van Flytopia.nl vind je een overzicht van de goedkoopste vliegticket aanbieders. Wanneer je op vakantie gaat wil je je geld uitgegeven op je vakantieadres en niet de vliegreis ernaartoe. Om de meest goedkope vlucht te boeken vind hieronder enkele handige weetjes.

1. Twee keer een enkele vlucht boeken.

Het is gebleken blijkt dat het regelmatig gebeurt dat wanneer je twee enkele vluchten boekt bij verschillende aanbieders je voordeliger uit bent dan wanneer je een tegelijkertijd de retour vlucht boekt. Dit verschil is aanzienlijk wanneer je op vakantie gaat naar een bestemming welke erg populair is en waar dus veel airlines naar toe vliegen.

2. Vliegticket prijzen variëren dagelijks.

Wanneer je de zoekmodule van Flytopia gebruikt kun je ook zoeken op enige dagen voor of na je vertrekdatum. Dit is misschien niet je favoriete vertrekdatum, maar zeker de moeite waard om te bekijken. Ietsje eerder of later vliegen kan een behoorlijke besparing opleveren.

3. Op bepaalde datums vliegen is goedkoper.

Het is een gegeven in de reiswereld dat terugvliegen vanaf je vakantieadres het meest voordelig is op zondag, dinsdag of woensdag. Dit zijn namelijk datum waarbij de meeste mensen niet terug willen vliegen, omdat het midden in de week valt. Als je bijvoorbeeld op citytrip naar Barcelona gaat, dan is het raadzaam je vertrekdatum op donderdag te zetten en om op zonder weer terug te vliegen. Op zaterdag terugvliegen is het duurst. Uiteraard moet je ook proberen de vakantie periode de omzeilen.

4. Vlucht op het laatste moment boeken.

Wanneer de mogelijkheid bestaat moet je echt tot het allerlaatste moment wachten om je vliegreis te boeken. Dit vereist wel enige flexibiliteit, want je moet afhankelijk zijn van een specifieke datum om te vertrekken. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je net naast de laatste tickets grijpt en het een volgend moment weer proberen.

5. Vliegreis afrekenen met je creditcard.

De grote en bekende creditcard organisaties zijn verzekerd tegen vertragingen of het verlies van koffers. Op de website van de creditcard bedrijven vind je hun algemene reisvoorwaarden. Het is raadzaam deze goed door te nemen wanneer je op vakantie gaat. Het kan je namelijk ook het afsluiten van een overbodige verzekering besparen. Er zijn creditcards bedrijven waar standaard een annuleringsverzekering bij zit.

6. Vroeg boeken kan veel voordeel opleveren.

Vliegmaatschappijen hebben als doelstelling om vliegtuigen zo snel mogelijk te vullen met passagiers. Lege stoelen kosten erg veel geld en hoe vroeger deze airlines weten waar ze aan toe zijn, hoe gemakkelijker ze kunnen plannen. Dit betekent dat er bij de meeste aanbieders interessante voordeeltjes in het verschiet liggen als je ruim op tijd boekt. Dit voordeel is op intercontinentale vluchten het grootst.

7. Vergelijk verschillende vliegvelden met elkaar.

Op Flytopia.nl is het erg eenvoudig om ook de prijzen te vergelijken voor het vertrekken vanaf verschillende vliegvelden. Voor de meeste vluchten heb je keuze uit meerdere vliegvelden om te vertrekken. Zo zijn kleine vliegvelden voordeliger dan de grote luchthavens, omdat ze minder belasting toelagen hebben. Probeer ook eens je zoekveld te verleggen naar Duitsland.

8. Oriënteer je in een reisbureau.

Ze zijn er nog steeds. Ouderwetse “stenen” reisbureaus in een dorp of stad. Maar hier gebruik van. Zeker als je een langere reis gaat maken en op veel verschillende locaties gaan vliegen, kunnen ze je van goed advies voorzien. Advies kost helemaal niets.

9. Low cost airlines.

Je ziet ze steeds meer. Vliegtuig maatschappijen welke ze richten op de man met de wat kleinere beurs. Bij dit soort prijsvechters vlieg je heel goedkoop. Ze kunnen de vlucht zo voordelig aanbieden, omdat ze zich slechts concentreren op vluchten naar populaire bestemmingen en vertrekken van de goedkopere kleinere vliegvelden. Uiteraard zie je dit ook terug in de service in het vliegtuig. Je hoeft geen maaltijd of drankje aan boord van het vliegtuig te verwachten. Let wel op. Er worden veelal wel extra kosten in kaart gebracht voor elk stuk bagage dat je meeneemt.

10. Onvoorziene vliegticket toeslagen.

Luchtvaartmaatschappijen schermen vaak met interessante vliegticket prijzen. Dit zijn vaak exclusief prijzen. Er komen altijd nog kosten bovenop. Let goed op wat je uiteindelijk extra moet betalen en waarvoor je betaald. Loop nog eens op je gemak de boeking helemaal door, voordat je op betalen klikt. Bepaalde aanbieders willen nog wel eens een standaard reisverzekering aan de vlucht toevoegen, welke je dan moet uitvinken wanneer je hier geen gebruik van wenst te maken.

Heeft u ook een interessante tip welke u wilt delen met andere reizigers? Laat het ons weten via het contactformulier.